Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Рейтинг газети «Факти»: КНЕУ – один з найзатребуваніших ВНЗ29 Червня 2017р.

Журналісти газети у переддень вступу до вищих навчальних закладів опублікували цікавий матеріал для цьогорічних абітурієнтів. Зокрема, йшлося про правила подачі електронних заяв, що, до речі, передбачають можливість вступу до дев’яти ВНЗ на чотири спеціальності. Крім того, до участі у відборі мають змогу долучитися учні, котрі здавали ЗНО у 2016 та 2017 роках, а ось сертифікати датовані 2015 роком вже не допоможуть стати студентами.

Важливість пріоритету

Директор Департаменту вищої освіти Міністерства освіти та науки України Олег ШАРОВ наголосив на важливості правильної розстановки пріоритетів при подачі заяв, оскільки пізніше змінити їх вже не вдасться. Нововведенням цього року стали коефіцієнти, на які будуть множитися бали ЗНО. Скажімо, для вступників, які обрали не столичні ВНЗ, бал буде більшим за рахунок регіонального коефіцієнта, для мешканців сіл діє сільський коефіцієнт, а для тих, хто вибере спеціальності технічного і природничо-наукового профілю, список яких є на сайті Міністерства освіти, – галузевий.

КНЕУ – у рейтингу кращих

Проаналізувавши ціни та умови вступу до вищих навчальних закладів минулого року, газета опублікувала список найзатребуваніших серед абітурієнтів ВНЗ. Наш університет – у п’ятірці найбажаніших місць навчання. У порівняльній таблиці подано аналіз прохідного балу, особливості минулорічного конкурсу та вказано вартість за рік. Так тримати рідний КНЕУ!