Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ засідання вченої ради Університету 23.02.2017 р.24 Лютого 2017р.

Членів Вченої ради Університету – 95     

Присутні – 74

Головуючий – В. о. Голови Вченої ради Університету Д. Г. Лук’яненко

Секретар Вченої ради Університету – О. Ю. Паценко

Засідання розпочалося о 10.10, завершилося о 12.30.

Результати:

1. Ухвалено фінансовий план (кошторис) Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» на 2017 р.

2. Затверджено Ухвали Вченої ради Університету «Про затвердження Положення про порядок перезарахування дисциплін та визначення академічної різниці для здобувачів освітнього ступеню бакалавр, які мають диплом молодшого спеціаліста і навчаються за спорідненими освітніми програмами» (одноголосно), «Про внесення змін і доповнень до Положення про порядок проведення конкурсного відбору при заміщенні вакантних посад науково-педагогічних працівників Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (одноголосно), «Про внесення змін і доповнень до Правил прийому до Державного вищого навчального закладу «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» у 2017 р.» (одноголосно), «Про зміну назви кафедри теорії та історії держави і права ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (одноголосно), «Про створення навчально-наукової лабораторії інформаційних управляючих систем і технологій кафедри інформаційних систем в економіці та затвердження «Положення про навчально-наукову лабораторію інформаційних управляючих систем і технологій кафедри інформаційних систем в економіці» (одноголосно), «Про реорганізацію науково-практичної лабораторії кафедри інформаційного менеджменту та затвердження «Положення про навчально-наукову лабораторію системного аналізу кафедри інформаційного менеджменту» (одноголосно), «Про встановлення норм оплати праці співробітникам, які задіяні у грантових проектах ЄС спільно з ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (одноголосно), «Про затвердження символіки Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (одноголосно), «Про внесення змін і доповнень до Положення про Інститут інформаційно-комунікаційних технологій та систем ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (одноголосно), які опубліковано на офіційному веб-сайті Університету за посиланням http://kneu.edu.ua/ua/Information_for/professors/norm_doc/norm_baza_kneu/uhvali/

3. Затверджено Положення про порядок замовлення, друку, видачі та обліку документів про вищу освіту державного зразка та академічних довідок у Державному вищому навчальному закладі «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» у новій редакції (одноголосно), Положення про навчально-методичний відділ ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» (одноголосно).

4. На посаду завідувача кафедри маркетингу за конкурсом таємним голосуванням обрано д.е.н., професора Федорченка Андрія Васильовича.

5. Затверджено програми вступних випробувань для абітурієнтів, що вступатимуть на бакалаврський та магістерський рівні вищої освіти у 2017 р. (одноголосно):

Програми фахових вступних випробувань на рівень вищої освіти «бакалавр» на базі ОКР «молодшого спеціаліста»: Спеціальність «Економіка», спеціалізація - Економіка підприємства; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Економіка агропромислових формувань; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Економічна кібернетика; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Соціально-економічна статистика; Спеціальність Економіка, спеціалізація – Міжнародна економіка; Спеціальність Економіка, спеціалізація - Управління персоналом та економіка праці; Спеціальність Облік і оподаткування, спеціалізація - Облік, аудит та оподаткування; Спеціальність Облік і оподаткування, спеціалізація - Облік, аудит та оподаткування в АПК; Спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування, спеціалізація – Фінанси; Спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування, спеціалізація – Банківська справа; Спеціальність Менеджмент,  спеціалізація – Менеджмент агробізнесу; Спеціальність Менеджмент, спеціалізація – Менеджмент бізнес-організацій; Спеціальність «Туризм»; Спеціальність «Комп’ютерні науки»; Спеціальність «Системний аналіз»; Спеціальність «Кібербезпека»; Спеціальність «Маркетинг»; Спеціальність «Право», спеціалізація – Правознавство; Спеціальність «Психологія»; Спеціальність «Професійна освіта»; Програма вступного випробування з економічної теорії для осіб, які вступають на рівень вищої освіти «бакалавр» з інших спеціальностей на спеціальності галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» та 07 «Управління та адміністрування» на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста; Програма вступного випробування з основ комп’ютерних наук та технологій для осіб, які вступають на рівень вищої освіти «бакалавр» з інших спеціальностей на спеціальності галузі знань 12 «Інформаційні технології» на базі здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста.

Програми фахових вступних випробувань на рівень вищої освіти «магістр» на: Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Економіка підприємства; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Економічна теорія; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Економіка агропромислових формувань; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Економічна кібернетика; Спеціальність «Економіка», спеціалізація – Соціально-економічна статистика; Спеціальність Економіка, спеціалізація – Міжнародна економіка; Спеціальність Економіка, спеціалізація - Управління персоналом та економіка праці; Спеціальність Облік і оподаткування, спеціалізація - Облік, аудит та оподаткування; Спеціальність Облік і оподаткування, спеціалізація - Облік, аудит та оподаткування в АПК; Спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування, спеціалізація – Фінанси; Спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування, спеціалізація – Банківська справа; Спеціальність Менеджмент, спеціалізація – Менеджмент бізнес-організацій; Спеціальність Менеджмент, спеціалізація – Бізнес-адмінстрування (Управління розвитком бізнесу); Спеціальність Менеджмент, спеціалізація – Бізнес-адміністрування (Глобальний бізнес); Спеціальність Публічне управління та адміністрування; Спеціальність Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, спеціалізація – Підприємницька діяльність; Спеціальність «Комп’ютерні науки»; Спеціальність «Маркетинг»; Спеціальність «Право», спеціалізація – Правознавство; Програма вступного випробування з української мови як іноземної; Програма вступного випробування з економічної теорії для осіб, які вступають на рівень вищої освіти «магістр» з інших спеціальностей на спеціальності галузей знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» та 07 «Управління та адміністрування»; Програма вступного випробування з основ комп’ютерних наук та технологій для осіб, які вступають на рівень вищої освіти «магістр» з інших спеціальностей на спеціальності галузі знань 12 «Інформаційні технології»; Програма вступного випробування з іноземної мови для спеціальностей: 051  Економіка,  спеціалізація – Міжнародна економіка, 073 Менеджмент, спеціалізація – Бізнес-адміністрування (Управління розвитком бізнесу), Бізнес-адміністрування (Глобальний бізнес); Програма вступного випробування з іноземної мови.

6. Атестовано стипендіатів Кабінету Міністрів України для молодих учених: к.е.н., доцента, доцента кафедри інвестиційної діяльності Є. А. Поліщук (одноголосно), к.е.н., доцента, доцента кафедри фінансів Ю. В. Сибірянську (одноголосно), к.е.н., доцента, доцента кафедри макроекономіки та державного управління В. І. Усик (одноголосно).

7. Створено дорадчий орган Вченої ради Університету - групу з організаційно-правового забезпечення роботи Вченої ради Університету у складі: завідувач кафедри української мови та літератури, к.філ.н., доцент Козловська Л.С.; начальник юридичного відділу Овсяннікова Т.В.; завідувач кафедри цивільного та трудового права, д.ю.н., професор Омельченко А.В.; завідувач кафедри міжнародного та європейського права, к.ю.н., доцент Ратушний С.М.; завідувач кафедри історії та теорії господарства, к.е.н., професор Степаненко С.В.; завідувач кафедри правового регулювання економіки, д.ю.н., доцент Шимон С.І.; завідувач кафедри теорії та історії держави і права , д.політ. н., професор Шульженко Ф.П. (одноголосно)

8. Створено дорадчий орган Вченої ради Університету - робочу групу з вивчення питання організаційно-структурного оновлення Університету у складі: проректор з науково-педагогічної роботи Колот А. М., директор Інституту вищої освіти Антонюк Л. Л., декан факультету економіки та управління Востряков О. В., декан фінансово-економічного факультету Хлівний В К., декан факультету міжнародної економіки і менеджменту Солодковський Ю. М., голова Студентської академічної ради Рижов Є. О., голова Профспілкової організації Університету Стеценко Б. С., начальник фінансово-економічного відділу Кузьменко Л. Г., йому надано доручення вивчити питання організаційно-структурного оновлення Університету і подати пропозиції ректорату Університету до 13.03.2017 р., після чого винести питання організаційно-структурного оновлення Університету на засідання Вченої ради Університету у березні 2017 р. (одноголосно).

9. Внесено зміни до плану роботи Вченої ради Університету у 2016-2017 н.р.: вилучено з розгляду на засіданні Вченої ради Університету у лютому, квітні та червні 2017 р. питання «Про виконання заходів, затверджених за результатами перевірки Державної інспекції навчальних закладів України» у зв’язку із завершеністю його виконання у грудні 2016 р. та направленням відповідних передбачених законодавством України матеріалів до Державної інспекції навчальних закладів України та перенесено розгляд питання «Про кадрове забезпечення Університету та його структурних підрозділів» на засідання Вченої ради Університету у червні 2017 р. (одноголосно).

10. Створено магістерську програму «Адміністративна юстиція» кафедри конституційного та адміністративного права (одноголосно).

11. Внесено зміни до складу редакційної колегії збірника наукових праць «Правове регулювання економіки» (одноголосно) та до складу редакційної колегії збірника наукових праць «Історико-політичні студії» (одноголосно).

12. Затверджено теми дисертації на здобуття наукового ступеня доктора економічних наук к.е.н., доценту, доценту кафедри макроекономіки та державного управління Усик Вірі Іванівні «Фінансові правила уряду в розвитку сфери національної освіти» (науковий консультант д.е.н., професор Радіонова І. Ф.) (одноголосно).

13. Включено до тематичного плану науково-дослідних робіт Науково-дослідного інституту економічного розвитку ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» на 2017 рік нових фундаментальних і прикладних науково-дослідних робіт за КПККВ 2201040 (одноголосно): Фундаментальні наукові дослідження - «Антикризове управління публічним сектором в умовах макроекономічної нестабільності та загроз державності України» (термін виконання: 01 січня 2017 р. – 31 грудня 2019 р., науковий керівник - д.е.н., професор Малий Іван Йосипович); «Активізація інноваційного підприємництва в Україні за умов глобальних соціогуманітарних та технологічних викликів» (термін виконання: 1 січня 2017 р. – 31 грудня 2019 р., науковий керівник - професор кафедри економіки підприємств, д.е.н., професор Павленко Ірина Анатоліївна); Прикладні наукові дослідження - «Удосконалення державно-договірного регулювання оплати праці та механізму формування компенсаційного пакета і запровадження системи грейдів» (термін виконання: 1 січня 2017 р. – 31 грудня 2019 р., науковий керівник – д.е.н., доцент, професор кафедри управління персоналом та економіки праці Цимбалюк Світлана Олексіївна).

14. Затверджено робочі навчальні програми підготовки докторів філософії галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» спеціальності 051 «Економіка» (одноголосно): «Економетричні методи наукових досліджень»; «Математичне моделювання та ризикологія в економічних дослідженнях»; «Методологія економічних досліджень» (модуль 2 «Методологія моделювання економічних систем»).

15. Рекомендовано до друку видання (одноголосно): 1) монографію Ковінько О. М. на тему «Маркетинг в умовах міжнародної диверсифікації бізнес-діяльності», обсягом 13 др. арк.; 2) монографію «Гідна праця: імперативи, українські реалії, механізми забезпечення» за науковою редакцією д.е.н., професора Колота А. М., загальним обсягом 20 др. арк.

16. Визнано виконання рішень Вченої ради Університету 26 січня 2017 р. у повному обсязі (одноголосно).