Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Круглий стіл "Активізація інвестиційного процесу в Україні"01 Листопада 2016р.

     1 листопада о 10:00 у конференц-залі ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім. М. Гетьмана» відбудеться круглий стіл «Активізація інвестиційного процесу в Україні», організований інвестиційним холдингом Pro Capital Group та кафедрою інвестиційної діяльності фінансово-економічного факультету КНЕУ ім. В. Гетьмана.

     Програма круглого столу наступна:

     Сесія 1.«Інвестиційний клімат України. Шлях до інвестора»
     Модератор сесії - Антоніна Кутова (Pro Capital Investment)

Спікери та теми доповідей:

- Владислав Зимовець «Інвестиційний процес в Україні: під тиском макрофінансових дисбалансів та слабкої інституційної основи».

     Владислав Зимовець - доктор економічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу фінансів реального сектору Державної установи «Інститут економіки та прогнозування НАН України». Автор багатьох наукових публікацій у сфері фінансового та економічного розвитку.

- Тетяна Майорова «Трансформація інвестиційного процесу в умовах глобальних викликів».

     Тетяна Майорова - доктор економічних наук, професор, «Відмінник освіти України». Завідувач кафедри інвестиційної діяльності ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана». Експерт Центру підтримки реформ. Автор понад 140 наукових та методичних публікацій з проблем фінансово-кредитного забезпечення інвестиційної діяльності суб'єктів господарювання. 

- Світлана Онишко «Інституційне забезпечення підвищення гнучкості державної фінансової політики у формуванні інвестиційного клімату в Україні».

     Світлана Онишко - доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри фінансових ринків Університету державної фіскальної служби України. Автор понад 150 наукових та методичних публікацій із проблем фінансового забезпечення інвестиційно-інноваційного розвитку країни. Основні напрямки наукових досліджень: можливості та резерви фінансового сектору у здійсненні структурної модернізації, оцінка дії і перспектив бюджетно-податкових важелів структурної перебудови національної економіки, правові засоби структурної модернізації.

- Анатолій Дробязко «Шляхи впровадження стратегії розвитку банківської системи, як провайдера поліпшення інвестиційного клімату в Україні».

     Анатолій Дробязко - відомий експерт в сфері фінансів і банківської справи, кандидат економічних наук, провідний науковий співробітник ДННУ «Академія фінансового управління», має багаторічний досвід роботи у фінансовій системі, автор більше 50 наукових робіт, у тому числі й у міжнародних економічних виданнях. Головний редактор та видавець економічного часопису «Фінансові ризики» в період з 1993 по 2009 рр. З 2014 року залучений до діяльності Тимчасової комісії з питань реформування банківської системи Громадської ради при Національному банку України. 

     Сесія 2.«Чи захищений іноземний інвестор в Україні. Правові аспекти».
     Модератор сесії Маркіян Мальський (Arzinger)

Спікери та теми доповідей:

- Маркіян Мальський «Аспекти міжнародної практики захисту прав інвесторів».

     Маркіян Мальський, адвокат, кандидат юридичних наук, партнер, голова Західноукраїнської філії Arzinger, керівник практик арбітражу, вирішення спорів та сільського господарства. Спеціалізується на наданні юридичної підтримки в інвестиційних проектах (нерухомість, комерційні, корпоративні справи), а також представництві в судових органах України інтересів клієнтів і вирішенні спорів в порядку міжнародного комерційного й інвестиційного арбітражу. Має значний досвід у вирішенні корпоративних спорів в енергетичній галузі, договірних спорів, купівлі-продажу та наданні послуг, спорів з нерухомості, приведенні у виконання іноземних судових і арбітражних рішень, операціях з нерухомості та M&А. Брав участь у розгляді спорів за регламентами ICSID, ICC, SCC, UNCITRAL, LCIA і MKAC. Всього Маркіян Мальський був залучений до врегулювання більше 300 спорів.

- Марія Орлик «Фактори ризику: що слід враховувати іноземному інвестору, інвестуючи в Україну».

     Марія Орлик є партнером київського офісу міжнародної юридичної компанії CMS Reich-Rohrwig Hainz, де працює з перших днів його заснування в Україні у 2006 році. Корпоративне право, злиття та поглинання, конкурентне право та трудове право є основними галузями спеціалізації Марії. Міжнародні рейтинги Chambers Europe та Chambers Global 2014-2016 рекомендують Марію Орлик в практиках корпоративного права та M&A. Марія є членом робочих груп при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України, спрямованих на покращення інвестиційного клімату в Україні, та також співавтором нещодавно зареєстрованого у Верховній Раді Проекту Закону України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». З 2016 року Марія є заступником голови комітету з корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України. У 2015 році Марія стала першим і єдиним членом з України в International Association of Defense Counsel (США).

- Оксана Параскева «Корпоративне управління як частина інвестиційного процесу та інструмент захисту прав інвестора».

     Оксана Параскева - голова Експертної Ради з питань корпоративного права і управління ГС «Українське об’єднання ринків капіталу» (UCMA); партнер Investor Relations Agency. Професійний досвід роботи на фондовому ринку України з 1994 року, в банківській системі України – з 1997 року, в сфері корпоративного управління – з 1998 року. Професійна спеціалізація: корпоративні фінанси, корпоративне право, корпоративне управління, фондовий ринок (зокрема, публічні розміщення цінних паперів), проектний менеджмент у сфері інвестицій, організація відносин з інвесторами (Investor Relations). Співавтор книги «Фінансові ринки: питання і відповіді», автор публікацій та експертних думок в періодичних виданнях з проблем розвитку фондового ринку, корпоративного управління, комунікацій з інвестиційним співтовариством (IR). Автор проектів законодавчих та нормативних актів. У червні 2013 року удостоєна спеціальної нагороди «Фондової біржі ПФТС» та «Української біржі» – за особистий внесок в підвищення корпоративної культури емітентів, за сприяння у розвитку комунікацій з інвесторами. У вересні 2013 році отримала сертифікат про проходження тренінгу Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Методологія оцінки корпоративного управління для компаній».

- Дмитро Троєкуров «Захист прав інвестора в Україні: новації національного законодавства».

     Дмитро Троєкуров - партнер Правової групи «Побережнюк і партнери». Займається питаннями, пов'язаними з правовим забезпеченням інвестиційної та будівельної діяльності, корпоративним правом, цінними паперами, податковим консультуванням і забезпеченням захисту прав платників податків при взаєминах з фіскальними органами, а також судовою практикою. Протягом останніх десяти років очолював юридичну службу великого українського будівельного холдингу і девелоперської компанії. Свій професійний шлях розпочав у юридичній службі відомого українського комерційного банку.

 

     Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в круглому столі та обговоренні зазначених питань. Попередня реєстрація для участі обов’язкова.

Зареєструватися можна за посиланням.

Прохання учасників, що пройшли попередню реєстрацію, у день заходу 1 листопада з‘явитись з 9.00 до 10.00 для підтвердження участі у круглому столі.

 

Довідки за тел. (044) 371-62-24 (Петренко Ірина Павлівна).