Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

11 ЖОВТНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ з колишнім заступником прем’єр-міністра і міністром фінансів Словаччини, головою Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іваном МІКЛОШЕМ на тему «Стан реформ в Україні: куди рухатися далі?»11 Жовтня 2017р.

Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана запрошує Вас взяти участь у лекторії з колишнім заступником прем’єр-міністра і міністром фінансів Словаччини, головою Стратегічної групи радників з підтримки реформ в Україні Іваном МІКЛОШЕМ на тему «Стан реформ в Україні: куди рухатися далі?», який відбудеться 11 жовтня 2017 о 16:00 у конференц-залі першого корпусу (мова спілкування англійська).

Під час лекторію словацький політик зосередить увагу на програмах, які Україні вже вдалося реалізувати в рамках реформаторських заходів, на тому, які перспективи чекають на Україну в разі успішного продовження реформ та який досвід може бути використаний для трансформації, щоб населення країни відчуло зміни в державному секторі.
Захід організовано за підтримки Директора ГО «Інститут політики та урядування» Вдовиченко Вікторії Андріївни та кафедри іноземних мов та міжкультурної комунікації КНЕУ.

Біографічна довідка:
Іван МІКЛОШ – архітектор успішних системних реформ Словаччини. Був заступником прем’єр-міністра і міністром фінансів Словацької Республіки (2002-2006, 2010-2012), заступником прем'єр-міністра з питань економіки (1998-2002), і міністром з приватизації (1991-1992). Протягом 2006-2010 рр. і 2012-2016 рр. був членом парламенту Словаччини.
У 2014 році очолив словацьку експертну економічну організацію MESA10, став членом Міжнародної консультативної ради Національної ради реформ України, а також платформи VoxUkraine. До квітня 2016 року був головним радником міністра фінансів України і міністра економічного розвитку і торгівлі України.
З квітня 2016 року є головним економічним радником Прем'єр-міністра України і головою Стратегічної групи радників з підтримки реформ (SAGSUR). Він також є одним із засновників Центру економічної стратегії (ЦЕС).
Іван Міклош – один із провідних діячів економічної трансформації Словаччини. Сприяв вступу Словацької Республіки в ОЕСР і розпочав ефективну податкову реформу. Пан Міклош очолив програму уряду з реструктуризації економіки і фіскальної консолідації. Другий уряд Дзурінди (2002-2006) отримав дуже реформістську репутацію завдяки заходам жорсткої економії і комплексної програми структурних реформ (податкової, соціальної сфери, пенсій, охорони здоров'я, державних фінансів, ринку праці) за підтримки Івана Міклоша.
Завдяки цим реформам Словаччина приєдналася до Єврозони в 2009 році. У 2004 році пан Міклош був визнаний Euromoney кращим міністром фінансів року і кращим реформатором World Bank´s Doing Business report.
Іван Міклош є автором декількох книг: «Книга реформ» (2005 рік), «Переписуючи правила» (2001), а також десятків досліджень і статей в ЗМІ.