Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

22 вересня 2015 року у КНЕУ прошла IX Наукова конференція «Китайська цивілізація: традиції та сучасність. Перспективи соціально-економічного та політичного розвитку КНР в ХХІ столітті»02 Жовтня 2015р.

22 вересня 2015 року у КНЕУ прошла IXНаукова конференція «Китайська цивілізація: традиції та сучасність. Перспективи соціально-економічного та політичного розвитку КНР в ХХІ столітті».

 

Конференцію урочисто відкрили завідувач відділом Далекого Сходу Інституту сходознавства ім. А. Кримського НАН України В. Кіктенкота перший проректор ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана» Д. Лук’яненко. З привітальним словом виступила радник Посольства КНР в Україні Чжен Вей.

На пленарному засіданні зачитали доповіді:

В. Кіктенко, д.філос.н.,завідувач відділом Далекого Сходу Інституту сходознавства ім. А. Кримського НАН України, на тему «Китайська мрія» як теорія нового етапу модернізації КНР»;А. Філіпенко, д.е.н., професор, професор кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин  Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, на тему «Порівняльна характеристика трансформаційних процесів в Україні та в Китаї»;А. Гончарук, старший науковий співробітник Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, на тему «Проблеми та перспективи українсько-китайських відносин»; запрошений гість з Сінгапуру, Гарі Літ, бізнес-консультант компанії GLTrust& Foundtio, натему «ChinasNewNormalParadigm: Isitnormalorabnomal? Challenges for the Chinese economy and society»та інші доповідачі.

 

Робота конференції відбувалася за чотирма напрямками: Китай в сучасному світі: міжнародно-політичний аспект; сучасна модель соціально-економічного розвитку Китаю: досвід для України;дослідження китайської цивілізації: історія, філософія, культура; теоретичні та прикладні питання китайського мовознавства і літературознавства.

 

Конференція пройшла у дружній атмосфері, було надано багато конструктивних пропозицій. Результати конференції та іншу інформаціюможна переглянутина сайті конференції http://china1.com.ua.

      

      

Підготувала фахівець 1-ї категорії по здійсненню постійного моніторингу процесів розвитку світової вищої освіти Інституту вищої освіти, Посмітюх К.О.