Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Розвиток експортного потенціалу вітчизняних товаровиробників харчової промисловості

За підтримки Інституту управлінського консультування КНЕУ Всеукраїнською ассоціацією консультантів з управління започатковано проведення методичних семінарів "Розвиток експортного потенціалу вітчизняних товаровиробників харчової промисловості".

В межах спільного проекту відбулись такі заходи.

З 11 листопада по 4 грудня 2014 року в Києві, Дніпропетровську та Львові проведено 2-денні експертні семінари для менеджменту підприємств харчової та переробної промисловості, які бажають підвищити свою конкурентоспроможність і вийти на зовнішній ринок. Програму семінару експерти побудували навколо розробленої ними дорожньої  карти виходу компанії на нові ринки, щоб розглянути критичні питання цього шляху: оцінка експортного потенціалу компанії, вибір оптимального ринку, адаптація системи управління компаній під вимоги зовнішніх стандартів та партнерів, особливості середнього і малого бізнесу.

22 січня 2015  в Києві відбувся круглий стіл "Бар’єри та ресурси підвищення експортного потенціалу вітчизняних товаровиробників харчової промисловості".

До обговорення актуальних питань були запрошені експерти проекту Ельвіра Файзулліна, президент ВГО «Всеукраїнська асоціація консультантів з управління»; Маргарита Черненко, керуючий партнер «Інновація бізнес-моделі»; Вероніка Верба, директор "Інститут управлінського консультування КНЕУ", Сергій Апальков, керівник «Бізнес-Формат»; Валерія Тарасенко, "Pavlenko Legal Group"; Юлія Грифцова «ІСА СЕРТ Україна»; Ольга Квашук, координатор проектів Європейської програмної ініціативи міжнародного фонду «Відродження».

Метою проведення круглого столу є публічне обговорення бар’єрів та визначення пріоритетів у допомозі малому і середньому бізнесу харчової та переробної промисловості у сприянні виходу на ринки ЄС на найближчий час і середньострокову перспективу. Підприємці, які приймали участь у проекті, визначили бар’єри, які стримують їх наміри займатися експортною діяльністю, навіть не заважаючи на нові можливості підписаної Угоди про Асоціацію з ЄС. Експерти проекту надали експертну підтримку для долання цих перешкод керівникам більш ніж 30 підприємств харчової та переробної промисловості з 3-х регіонів України.

Додаткова інформація про проект та проведені заходи http://exportinfo.org.ua/podiji

Сторінка проекту у соцмережі Фейсбук https://www.facebook.com/exportinfoua

Остання редакція: 20.01.16