Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Російська влада посилює «малоефективний» антипіратський закон01 Жовтня 2013р.

До російського парламенту внесено законопроект, який посилить антипіратський закон, що набув чинності у серпні, поширивши його не лише на кіно- та відеоконтент, але і на музику, книги і ПЗ.

Автори нового законопроекту, депутати від «Єдиної Росії» Роберт Шлегель та Марія Максакова, пропонують розширити сферу застосування закону на твори музики, літератури та програмне забезпечення. Такі справи пропонується віддавати у суд з інтелектуальних справ і вести досудовий порядок вирішення спорів. Ці зміни не єдині: над доповненнями до закону зараз працюють не лише у Держдумі, але і в уряді та адміністрації президента.

Як відомо, антипіратський закон викликав хвилю критики з боку інтернет- компаній, в тому числі з боку Google, Wikimedia Russia, Mail.Ru Group, «Яндекс», «Афиша-Рамблер-СУП» і Ru-Center
Блокування інтернет-ресурсів за « антипіратським» законом малоефективне і може бути використане лише у крайніх випадках, як вважає заступник керівника Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій (Роскомнагляд) Максим Ксензов.
«Ми вважаємо, що блокування (сайтів) неефективне, оскільки воно може завдати шкоди добропорядним ресурсам», — заявив Ксензов на конференції Право на Download, присвяченій захисту інтелектуальних прав у мережі.
За словами члена Роскомнагляду, альтернативою примусовому блокуванню повинно виявитися вирішення спірних питань у досудовому порядку через механізм СРО — саморегулюючої організації за участю правовласників і великих мережевих майданчиків.

За інформацією сайту http://www.intelvlas.com.ua/