Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Микола Ковіня зустрівся з представниками Microsoft Corporation18 Квітня 2013р.

Відбулася зустріч Голови Державної служби інтелектуальної власності України (Державна служба) Миколи Ковіні з директором напряму боротьби з піратством Microsoft Corporation Дінішом Куто.

Дініш Куто завітав до України вперше. За його словами, цей візит спрямований на запобігання піратству в тих сферах діяльності, де використовуються продукти Microsoft Corporation, він готовий надати рекомендації українській стороні та обмінятися пропозиціями.

Враховуючи накопичений досвід боротьби з піратством та обсяг інформації про вплив скорочення рівня піратства на розвиток економіки в Європейському Союзі та інших країнах світу, Дініш Куто поділився власними міркуваннями щодо таких питань, як стан боротьби з піратством у світі, зокрема Європейському Союзі, Україні та інших країнах СНД; сприяння скороченню піратства для розвитку економік країн з високим рівнем використання неліцензійного програмного забезпечення тощо.

У свою чергу Микола Ковіня зазначив, що для України актуальним питанням є захист авторського права та суміжних прав, зокрема легалізація програмного забезпечення в державному секторі.

- У 2013 році, як і в наступні роки, активна позиція держави буде спрямована на системну легалізацію програмного забезпечення в органах виконавчої влади. На цей час триває вдосконалення порядку фінансування заходів з легалізації комп’ютерних програм в органах виконавчої влади та використання відповідних коштів, закладених у Державному бюджеті України на 2013 рік. Звичайно, що зазначена сума не вирішує глобально цю проблему, але дає впевненість у тому, що в майбутньому з реальних можливостей державного бюджету кошти будуть виділятися, й питання у цьому секторі поступово вирішуватиметься в позитивному напрямі, - зазначив Микола Ковіня.

За його словами, наразі першочерговим завданням для Державної служби та низки громадських організацій, які співпрацюють з Державною службою, є робота просвітницького характеру. Зокрема, Микола Ковіня запросив представників компанії Microsoft Corporation долучатися до таких просвітницьких заходів, які проводяться для студентів та викладачів вищих навчальних закладів Києва, а незабаром планується проводити й для школярів.

Також у перемовинах брали участь керівник департаменту захисту інтелектуальної власності «Майкрософт Україна» Юрій Омельченко та керівник напряму із захисту інтелектуальної власності в регіоні Центральної та Східної Європи Лаурент Сигнорт.


Джерело: Державна служба інтелектуальної власності України