Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

ІНФОРМАЦІЯ про конкурс проєктів науково-дослідних робіт, що проводить Національний фонд досліджень України08 Липня 2021р.

Повідомляємо, що Національним фондом досліджень України  оголошений конкурс проєктів НДР "Наука для безпеки і сталого розвитку України". Термін подачі заявок на конкурс - з 14.07.2021 р. по 12.08.2021 р.  Активна форма заявки на участь у конкурсі знаходиться на сайті Фонду: Національний фонд досліджень України/ Оголошені конкурси/ Наука для безпеки і сталого розвитку України/ Умови конкурсу/ Розділ Х.Додатки/ 1.Форма заявки.

Тематичні напрями конкурсу– конкурс колективних проєктів за напрямами досліджень, пов’язаних із охороною здоров’я, забезпеченням біологічної, екологічної, продовольчої безпеки, інформаційної та соціальної безпеки, відповіді на виклики за умов природних та техногенних надзвичайних ситуацій, подолання медико-біологічних, психологічних і соціальних наслідків пандемії COVID-19 та вирішення пов’язаних з цим юридичних питань.

Тематика проєктів має відповідати принаймні одному з пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки (у відповідності до Статті 3 Закону України “Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки”) та принаймні одному з тематичних напрямів конкурсу, а саме дослідження (розробки), пов’язані з: - діагностикою, профілактикою, лікуванням, моделюванням, прогнозуванням і подоланням наслідків соціально значущих та соціально-небезпечних захворювань людини; - екологічною безпекою та антропогенним тиском (в тому числі, хімічною, біологічною, радіоактивною та іншими кризами), раціональним використанням природних ресурсів, охороною навколишнього середовища; продовольчою безпекою і створенням сталих систем агровиробництва та переробки продуктів харчування; - новими викликами безпеці людини за особливих умов: подоланням наслідків тимчасової окупації територій та їх ревіталізація; загрозою тероризму, енергетичною та кібернетичною безпекою.

Бажаємо успіхів.