Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Воркшоп "Становлення відкритих даних в Україні і розвиток стартапів" з Євгенією Клепою

Актуальною темою сьогодні як на рівні бізнесу, так і на рівні держави є проблема відкритих даних, про яку говорили з Євгенією Клепою, виконавчим директором 1991 Open Data Incubator.

1991 Open Data Incubator  перший некомерційний інкубатор, що розвиває не тільки проекти, які працюють на відкритих даних, а ще й рух та екосистему Open Data в Україні. Інкубатор допомагає перетворити ідею на реальний стартап, вчить працювати з відкритими даними, будувати бізнес-моделі, пітчити свої проекти та залучати інвестиції. Зокрема, саме «в стінах» інкубатора спочатку як стартап було розроблено портал data.gov.ua, який на сьогодні став єдиним державним веб-порталом відкритих даних, а також такі відомі додатки як Donor.ua, Navizor, Youscore, Court on the Palm, 007/E-Data, Peatenbot, spending.gov.ua, ЛікиКонтроль та ін. Їх створення стало можливим завдяки наявності відкритих даних!

IT-сфера сьогодні дає найбільше можливостей для створення стартапу, але разом з тим для їхнього розвитку існують потужні загрози. Пані Євгенія розкрила ключові моменти, що визначають його успішність – від пошуку ідеї і створення суперкоманди до аналізу можливих ризиків, що можуть загрожувати успіху проекту, та їх подолання. 

Дякуємо за нові знання та чудову і натхненну енергетику!

Остання редакція: 10.03.19