Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Треніг з попередження суїцидальної поведінки08 Листопада 2021р.

5-6 листопада у приміщенні Наукової бібліотеки КНЕУ імені М. Довнар-Запольського психолог Центру соціальної адаптації та психологічної допомоги Бойчук Олена Сергіївна провела тренінг для працівників студмістечка та викладачів КНЕУ за програмою «Сприяння життєстійкості громад в Україні: Психосоціальна перша допомога, підтримка та кризове лідерство. Профілактика суїциду».

Під час тренінгу учасники поглибили своє розуміння суїцидів як соціально-психологічного явища, навчилися виявляти і аналізувати фактори ризику і насторожуючі ознаки суїцидальної поведінки, відпрацювали в ігровому форматі свою готовність допомогти людині у суїцидальній кризі, а також набули навички турботи про свій стан у ситуації допомоги іншому.

Тренінг проводився в рамках Проекту НаУКМА спільно з Регіональним Центром протидії насильству, травмі та суїциду (RVTS East) та Університетською клінікою Акерсхус (Ahus) (Норвегія) у співпраці з Громадською організацією «Асоціація фахівців з розв'язання конфліктів та соціальної і психологічної підтримки «Слова допомагають».