Мета науки - забезпечити студентів необхідними теоретичними знаннями щодо особливостей та закономірностей формування, структури та оцінки потенціалу підприємств АПК, як визначального фактора його конкурентоспроможності в ринкових умовах.
Завдання науки: визначити суть та особливості формування та оцінки потенціалу підприємств АПК;сформувати практичні навички щодо визначення вартості підприємства агропродовольчого комплексу як головної характеристики його потенціалу;
Перелік компетентностей, які формуються при вивченні теми:
- загальні: здатність до аналізу і синтезу, базові загальні знання, навики управління інформацією (уміння знаходити та аналізувати інформацію з різних джерел), етичні зобов’язання, здатність застосовувати знання на практиці, дослідницькі навики і уміння, здатність до навчання, здатність пристосовуватись до нових ситуацій, здатність працювати самостійно, бажання досягти успіху;
- глобальні: здатність критично мислити і генерувати креативні ідеї та вирішувати важливі проблеми на інноваційній основі, знання особливостей та тенденцій розвитку об’єкту та предмету дослідження, вміння проводити дослідження галузевого, регіонального та міжнародного характеру та масштабу.
- спеціальні (фахові): розуміння сутності категорії потенціал підприємства, здатність до аналізу складових потенціалу підприємств АПК, побудови моделі потенціалу підприємства.
Остання редакція: 22.01.16