Мета науки– формування у студентів ґрунтовних теоретичних і методичних знань з економіки підприємств (на прикладі аграрних і переробних підприємств та формувань: продагропідприємств, агропродпідприємств, холдингових компаній агропродовольчого комплексу) та набуття ними практичних навичок розв’язання прикладних економічних завдань в умовах динамічного розвитку ринкового середовища.
Завдання науки– забезпечити:
глибоке засвоєння студентами сутності категорій і понять науки, а також методологічних принципів створення і економічних засад функціонування підприємств різного юридичного статусу;
оволодіння студентами способами визначення забезпеченості підприємств ресурсами, принципами раціонального їх формування, а також методикою виміру, оцінки і аналізу ступеня ефективності використання усіх факторів виробництва;
засвоєння студентами методології і методики визначення і аналізу економічної ефективності виробництва на всіх стадіях його організації в підприємствах, та оволодіння ними економічними важелями формування і підвищення її рівня, забезпечення конкурентоспроможності сільськогосподарської продукції і продовольства за ціною і якістю.
Перелік компетенцій: Засвоєння базових загальних знань і основ базових знань з професії;
· Усне і письмове спілкування рідною мовою;
· Навики знаходити і аналізувати інформацію з різних джерел;
· Здатність застосовувати знання на практиці;
· Здатність працювати самостійно;
Турбота про якісне виконання завдань і бажання досягти успіху
Остання редакція: 13.07.16