Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Ліквідація академічної різниці

Академічна різниця — це перелік освітніх компонентів освітньої програми, на яку особа поновлюється або переводиться, які не можуть бути зараховані з попередніх періодів навчання (які вона або раніше не вивчала, або вивчала в недостатньому обсязі, або не здобула відповідні визначені освітньою програмою результати навчання).

Якщо обсяг академічної різниці перевищує 40 кредитів ЄКТС, особі може бути відмовлено у поновленні / переведенні або рекомендовано поновлення / переведення на нижчий рік / семестр навчання. Рішення щодо цього приймає директор ННІ /декан факультету / завідувач відділу аспірантури і докторантури.

Академічна різниця може ліквідуватись або попередньо — до дати поновлення / переведення (як правило, у перші два тижні кожного навчального семестру) або після поновлення / переведення (протягом семестру, коли особа була поновлена / переведена). Обсяг академічної різниці, яка ліквідується після поновлення / переведення, не повинен перевищувати 20 кредитів ЄКТС.

У разі, якщо здобувач після поновлення / переведення не ліквідував академічну заборгованість протягом семестру, коли він був поновлений / переведений, він відраховується за невиконання навчального плану.

Ліквідація академічної різниці надається особам, що поновлюються / переводяться, як додаткова освітня послуга (наказ про встановлення вартості).

 

Остання редакція: 16.07.24