Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Учасники міжнародного форуму «Економіка відновлення: національний та регіональний вимір» в Музеї історії КНЕУ18 Квітня 2024р.

18 квітня 2024 року в Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана відбувся Міжнародний форум «Економіка відновлення: національний та регіональний вимір».

Музей історії КНЕУ мав честь запросити гостей на екскурсію. В експозиційних залах гості ознайомились з різними епохами навчального закладу. Екскурсовод представила спадщину університету та розповіла про сучасний етап розвитку КНЕУ. Поспілкувались  про перспективи.

Форум організовувався кафедрою регіоналістики і туризму КНЕУ у партнерстві з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Комітетом Верховної Ради України з питань економічного розвитку, Державним агентством розвитку туризму України, Асоціацією міст України, Українським союзом промисловців і підприємців, Асоціацією просторових планувальників, Асоціацією готельних об’єднань та готелів міст України, Інститутом урбаністики Німеччини, Центром демографічних, урбаністичних та екологічних досліджень Університету м. Мехіко (Мексика), Центром досліджень біженців, мігрантів та переміщених осіб Політехнічного університету штату Вірджінія, Блексбург (США).

Учасники обговорювали сучасний стан та перспективи розвитку економіки України з урахуванням викликів післявоєнного періоду. Теми обговорень включали відновлення територіальних громад та регіонів, розвиток міст, повернення біженців, молодіжну політику, а також фінансування та стратегічне управління.
У форумі взяли участь вельмишановні представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, профільних комітетів Верховної Ради України, Державного агентства розвитку туризму України, Асоціації міст України, інших державних установ, всеукраїнських асоціацій та громадських організацій, провідні вітчизняні та міжнародні експерти з економіки та урбаністики, державної, регіональної та міської політики, туризму, керівники туроператорів та готелів, провідні вчені Національної академії наук України і закладів вищої освіти.
Під час пленарного засідання було підписано ряд стратегічно важливих меморандумів, які підтримають наміри до співробітництва КНЕУ та зацікавлених сторін. Зокрема, було підписано меморандуми з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування та Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.