Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

З 21 по 24 листопада 2017 року ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» взяв активну участь у Міжнародному форумі Innovation market 201729 Листопада 2017р.

Міжнародний форум Innovation market 2017 - місце зустрічі новаторів, винахідників, виробників провідних інноваційних технологій, авторів Startup- проектів з представниками підприємств – потенційних споживачів, зацікавлених в технологічному оновленні виробничих процесів, акселераторами інвестиційних проектів, експертами в різних галузях економіки, консультантами у сфері захисту інтелектуальної власності, представниками авторитетних інвестиційно-фінансових установ України та Китаю, з політичними лідерами України (детальніше на innovationmarket.com.ua).
У форумі взяла участь делегація з представників Університету на чолі з проректором з наукової роботи д.е.н., професором Антонюк Л.Л.
Наш Університет мав нагоду представити наукові здобутки Інституту фінансово-банківської аналітики (проект молодих учених «Нова парадигма фінансово-кредитного забезпечення інноваційної діяльності малого та середнього бізнесу»), Інституту соціально-трудових відносин, Наукового парку КНЕУ. 
Від проекту молодих учених була представлена альфа-версія Інформаційної-інтернет платформи з підтримки інновацій (sme-sci.com), проект Кодексу ведення малого та середнього бізнесу, розроблена система ключових показників ефективності (КРІ) інноваційної діяльності підприємств малого та середнього бізнесу для оцінки ступеня їх готовності до розробки та впровадження інновацій та використання різних фінансово-кредитних інструментів тощо.
Інститут соціально-трудових відносин презентував такі інноваційні продукти: «Консалтингові послуги з експертизи корпоративних соціальних звітів», «Тренінг з управління командами», «Факторно-балове оцінювання посад та проектування основної заробітної плати з використанням грейдів», «Автоматизація процесів управління персоналом», тощо.
Також представлена Науковим парком КНЕУ Інтелектуальна система автоматизованої побудови скориногових моделей Intel Score. Цей продукт є повнофункціональним рішенням, апробованим у реальній експлуатації, яке ґрунтується на передових світових досягненнях з інтелектуального аналізу даних, розробки скорингових моделей та конструювання інформаційних систем. 
Цього року організатори форуму надали можливість представити на стенді Міністерства економічного розвитку та торгівлі України соціально-підприємницькі проекти наших студентів, які були презентовані на глобальному кубку Enactus World Cup 2017 у вересні цього року в Лондоні. Неабияку зацікавленість виявили відвідувачі до проектів Vetеrans 4.5.0. (онлайн платформа системної координації діяльності громадських організацій у сфері допомоги ветеранам АТО), OnlineConcilium (міжнародний проект, онлайн платформа надання медичних консультацій з діагностування рідкісних захворювань, а також навчання студентів медиків), а також проект нашої команди, який увійшов у ТОП-12 еко-проектів світу FoodCheck (мобільний додаток для скорочення харчових відходів домогосподарств). Варто відзначити, що зазначені проекти під час проведення форуму отримали цікаві інвестиційні пропозиції щодо подальшої їх реалізації.
Родзинкою стенду став інноваційний проект нашого Університету «Трипілля: цивілізація творців». Ідея поширення трипільської культури виникла на основі співпраці з народною майстринею Людмилою Іванівною Смоляковою. Проект «Трипілля: цивілізація творців» був започаткований студентською командою відомого міжнародного конкурсу Enactus КНЕУ, став першим проектом популяризації історико-археологічних надбань в Україні, і був представлений на Всесвітньому кубку «Enactus» у Південній Африці, отримавши визнання Організації Об’єднаних Націй як такий, що відповідає 3-м глобальним цілям сталого розвитку. Протягом останніх років проект здобув любов і шанування студентів, аспірантів і співробітників університету та є втіленням їх творчого потенціалу і креативності. Під час виставки «Трипілля: цивілізація творців», як один з найбільш успішних проектів соціального підприємництва, отримав багато схвальних відгуків і викликав захоплення у гостей зарубіжжя. В межах виставки з метою подальшого розвитку проекту було встановлено нові контакти та отримано пропозиції щодо виготовлення сувенірної продукції.
На форумі також був презентований сучасний підручник «Проектне фінансування», який був підготовлений колективом кафедри інвестиційної діяльності під редакцією д.е.н., проф. Майорової Т.В. та к.е.н., доц. Ляхової О.О.
Під час проведення форуму також було здійснено маркетингові дослідження на предмет виявлення попиту на наукові розробки проекту молодих учених. Результати дослідження підтвердили наявність інтересу до напрацювань.
Учасники від ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» висловлюють щиру подяку організаторам Міжнародного форуму Innovation market 2017. 
Для самих же представників від ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана» - це приклад гарної командної роботи. Єднаймося, бо ми - найкращі!