Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

У КНЕУ відкрився центр інноваційних технологій07 Грудня 2017р.

На факультеті обліку та податкового менеджменту Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана відбулося урочисте відкриття Центру інноваційних рішень. Спонсором та засновником центру є українська компанія IT-Enterprise, яка вже понад 30 років займається цифровізацією та автоматизацією підприємств України.

“Діяльність Центру інноваційних рішень буде спрямована на підготовку студентів до реалій роботи в бізнес-секторі, надання їм практичних навичок роботи з сучасними ІТ-рішеннями. Крім того, на базі Центру відбуватимуться відкриті лекції та навчальні заходи з метою знайомства студентів із тенденціями розвитку сучасних технологій, цифровізації та індустрії 4.0”, – зазначив на відкритті центру ректор КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, професор Дмитро Лук'яненко.

Центр інноваційних технологій буде безкоштовним та відкритим для всіх студентів. На базі центру охочі зможуть навчатись працювати із сучасними системами бухгалтерського обліку, ERP-системами та системами управління різними процесами на виробничому підприємстві. Для студентів та молодих учених уже розроблено план модулів, який містить такі блоки:

  1. Сучасні ІТ-рішення для системної організації роботи;

  2. Бухгалтерський облік для бізнесу та бюджетних установ;

  3. Онлайн-закупівлі та тендерні процедури;

  4. Індустрія 4.0 для українських підприємств.

Усі витрати на матеріально-технічне обладнання, організацію та проведення заходів бере на себе компанія IT-Enterprise.

Затребуваність кваліфікованих ІТ-спеціалістів в Україні продовжує збільшуватись. За минулий рік в нашій країні кількість працівників сфери ІТ зросла на 12%, а річний дохід від галузі - на 17%, що становить більше 3 млрд доларів. У цілому ІТ-галузь сьогодні посідає 3 місце у структурі експорту України. Для розвитку бізнесу та зміцнення ринку в цілому необхідно не лише створити ефективні інструменти управління, але й підготувати спеціалістів, здатних користуватись цими інструментами. Наш Центр навчатиме молодь тому, що таке ІТ-рішення, та як ними користуватись, – прокоментував відкриття Центру директор IT-Enterprise Олег Щербатенко.

КНЕУ став першим ВНЗ України, на базі якого створено подібний центр. Наразі, ще 5 ВНЗ України підписали договори з IT-Enterprise про створення подібних центрів: Миколаївський національний аграрний університет та Вознесенський коледж МНАУ, Київський національний торгівельно-економічний університет, Чернігівський національний технічний університет та Луцький національний технічний університет.


Про IT-Enterprise

Заснована у 1987 році корпорація IT-Enterprise – провідний український розробник програмного забезпечення для автоматизації розподілених компаній, великих і середніх промислових підприємств, підприємств фінансового сектору, послуг, холдингових структур.

Систему IT-Enterprise використовують відомі українські підприємства різних галузей економіки: ВО «Південний машинобудівний завод ім. О.М.Макарова», Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», шинний завод «Росава», Нижньодніпровський трубопрокатний завод, Інтерпайп Ніко-Тьюб, Київхліб, Фармак, Креді Агріколь Банк (Credit Agricole Group), Державний експортно-імпортний банк України і багато інших.

Серед успішних проектів компанії також:

  • програма для обліку для бізнесу та бюджетних установ MASTER:Бухгалтерія;
  • хмарна ERP-система Clobbi;
  • майданчик електронних закупівель на онлайн-тендерів Smarttender.