Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Планування в агропромислових формуваннях; Навч.-метод, посіб. для самост. вивч. дисц.

Нелеп В. М. Планування в агропромислових формуваннях; Навч.-метод, посіб. для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ, 2008. — 296 с.

Навчально-методичний посібник призначений для самостійного вивчення дисципліни «Планування на підприємстві». У ньому наведено програму дисципліни, комплекс навчально-методичною забезпечення до кожної теми (методичні поради щодо вивчення теоретичного матеріалу, навчальні завдання, список літератури, план практично-семінарських занять, завдання для блочно-модульного контролю знань студентів); подано тематику курсових робіт і методичні вказів¬ки до їх виконання, систему поточного та підсумкового контролю знань. У другому виданні особливу увагу звернено на оцінку тенденцій і структурних змін у сільському господарстві України та їх урахування при плануванні на підприємстві, плануванні розвитку сільських територій, особливості планування в агропромислових формуваннях та особистих господарствах населення, а також на індивідуалізацію практичних завдань з усіх тем дисципліни.

Для студентів вищих навчальних закладів (факультетів) аграрного економічного профілю, спеціалістів і керівників аграрних підприємств різних організаційних форм господарювання.

 
ЗМІСТ 
Передмова
3
І. Програма дисципліни «Планування на підприємстві»
5
ІІ. Навчально-методичне забезпечення самостійного вивчення тем дисципліни
17
Частина І. Основи та організація планування на підприємстві
17
Тема 1. Планування в системі менеджменту підприємства
17
Тема 2. Зміст та організація внутрішньгосподарського планування. Особливості планування в агропромислових формуваннях
32
Тема 3. Поточне та оперативне планування. Планування роботи внутрішньогосподарських підрозділів
39
Частина ІI. Планування виробництва продукції та використання ресурсів в агропромислових формуваннях
44
Тема 4. Розроблення маркетингової програми
44
Тема 5. Планування оптимального поєднання галузей у господарстві
55
Тема 6. Обґрунтування виробничої програми з тваринництва
69
Тема 7. Обґрунтування виробничої програми з рослинництва
92
Тема 8. Планування промислових виробництв
114
Тема 9. Планування в особистих господарствах (ОГН)
128
Тема 10. Планування використання основних засобів виробництва
138
Тема 11. Планування обслуговуючих виробництв
155
Тема 12. План із праці й соціального розвитку колективу
169
Частина 3. Планування собівартості продукції та фінансовий план підприємства
180
Тема 13. Планування витрат і собівартості продукції
180
Тема 14. Фінансовий план підприємства
218
Тема 15. Організація та контроль виконання планів
231
Частина 4.  Планування розвитку підприємства
234
Тема 16. Стратегічне і перспективне планування
234
Тема 17. Бізнес-планування
238
Тема 18. Планування розвитку сільських територій
255
ІІІ. Методичні поради щодо організації самостійної роботи студентів
270
IV. Порядок і критерії поточного і підсумкового оцінювання знань студентів з дисципліни
274
V. Тематика курсових робіт і методичні вказівки щодо їх виконання
280
VI. Завдання для студентів заочної форми навчання
287
Предметний покажчик
289
Список літератури
291
Остання редакція: 20.11.14