Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана

Зустріч з депутатами Верховної Ради України з нагоди Дня відмови від куріння: «Молодь проти реклами тютюну»16 Листопада 2023р.

16 листопада 2023 року з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння Служба соціальної адаптації та психологічної допомоги спільно з САР КНЕУ та ГО «Життя» провели відкриту зустріч-дискусію у змішаному форматі «Молодь проти реклами тютюну».

У заході взяли участь такі запрошені спікети:

  • Юлія Овчинникова — народна депутатка, голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування;
  • Дмитро Гурін — народний депутат, член Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;
  • представники Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Було обговорено з парламентарями проблему тютюнової викладки у місцях торгівлі як засобу для залучення молоді до початку куріння. Важливість даного питання підкреслила народна депутатка України Юлія Овчинникова:

«Заборона рекламної викладки тютюнової продукції є елементом формування здорового майбутнього нашої країни. На сьогодні вже є законопроєкт поданий Держпродспоживслужбою, який перебуває на громадському обговоренні та передбачає заборону рекламної викладки тютюнових виробів. Куріння будь-яких нікотинових та тютюнових виробів руйнує як організм людини, так і нашу планету. Зменшення поширеності куріння — це глобальна проблема, що так чи інакше стосується кожного з нас».